Artis-artis pakai baju LosraVelda untuk buat Umrah

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Allahu.. Gembira sangat tengok artis-artis pakai baju LosraVelda semasa di Tanah Suci Mekah untuk buat Umrah!

Di antara kita ada yang belum pernah sampai di Tanah Suci Mekah dan ada yang pertama kali. Bila sebut Umrah selalu trend yang di pasarkan iaitu khimar dan baju set chifon untuk umrah, soalannya, praktikal ke kita berpening dengan baju yang banyak kerenah? 

Di sini, kami sertakan 5 tips dari segi pakaian sesuai semasa buat Umrah.

Diantara penggemar Tima & Alana yang dah pakai untuk buat Umrah.

1. Pakaian selesa dan mudah

Pilihan terbaik untuk wanita ingin menunaikan ibadah dengan selesa senang untuk bergerak, kain tak panas sangat-sangat best tak terlalu tebal atau terlalu nipis.  

Di Masjidil Haram khususnya, agak sukar untuk mengambil wudhu kerana lokasi tandas dan tempat ambil wudhu yang terletak jauh di luar masjid. Sebaiknya, pilih baju yang sedia wudhu-friendly supaya kita boleh mengambil wudhu menggunakan air yang dibawa di dalam botol

 

2. Baju dan seluar

Senang bergerak tak perlu tukar-tukar telekung mudah sebab baju dan seluar LosraVelda  labuh cukup syarat sah solat. Agama islam itu memudahkan ummat-ummatnya untuk beribadah 

Ketika di bumi Mekah dan Madinah, kita akan dibawa ke kawasan bukit seperti Bukit Uhud dan Jabal Rahmah. Semestinya jemaah ingin menaiki bukit tersebut untuk menghayati sejarahnya. Semasa mengerjakan umrah dan menziarahi Bukit Uhud, dengan baju dan seluar LosraVelda memudahkan proses untuk menaiki bukit kerana rekaan baju  yang sangat selesa,cantik dan material kain pun ringan.

 CLICK UNTUK LIHAT WARNA LAIN TIMA 2.0

3. Tudung Instant yang senang sarung

Pakai tudung cara mudah hanya sarung sahaja dan senang untuk berwuduk. Kebanyakan orang mengerjakan umrah ikut jemaah bersekumpulan. Jangan buat orang lain tunggu kita bersiap untuk ke destinasi lain.Ramai Artis guna LosraVelda untuk menunaikan umrah di antara sebabnya terutamanya ketika berhenti untuk berniat di miqat. Jika perlu ambil wudhu sekalipun, tudung yang dibawa haruslah senang dibuka dan dipakai semula, kerana kadangkala kita digesa untuk cepat di atas kekangan waktu atau mengejar waktu solat fardhu di masjid.

Pakai tudung cara mudah hanya sarung sahaja dan senang untuk berwuduk. Kebanyakan orang mengerjakan umrah ikut jemaah bersekumpulan. Jangan buat orang lain tunggu kita bersiap untuk ke destinasi lain.Ramai Artis guna LosraVelda untuk menunaikan umrah di antara sebabnya terutamanya ketika berhenti untuk berniat di miqat. Jika perlu ambil wudhu sekalipun, tudung yang dibawa haruslah senang dibuka dan dipakai semula, kerana kadangkala kita digesa untuk cepat di atas kekangan waktu atau mengejar waktu solat fardhu di masjid.

4. Fabric yang less ironing

Niat utama datang rumah Allah kerana ingin beribadah sangat – sangat penting guna masa sebaik mungkin  di sana untuk buat amalan. Dengan kelebihan kain ini tidak perlu iron dah cantik dan tidak berkedut . Mudah pantas tak perlu tunggu giliran untuk iron tudung atau baju dekat sana

Ketika menunaikan umrah, badan kita akan penat dengan tawaf dan saie, ditambah pula dengan tidur yang tidak cukup kerana ingin mengejar masa di masjid untuk beribadah. Masa yang terluang biasanya digunakan untuk berehat secukupnya. Stressnya jika masa berehat kita diambil dengan keperluan untuk iron baju!

5. Light Traveling

Naik Kapal terbang ada had berat beg bagasi 30kg tau.  LosraVelda antara pakaian boleh bawa jalan-jalan dan beribadah dengan selesa ,mudah jimat ruang beg pakaian. Nanti balik umrah boleh isi barang hadiah untuk orang tersayang.

Baju yang dibawa juga haruslah agak ringan, dan tidak terlalu tebal sehingga beg yang dibawa menjadi berat. Ini akan menyukarkan kita untuk bergerak, dan kita juga tidak akan dapat mengisi beg dengan pelbagai hadiah seperti kurma dan air zam-zam. Rugi, kan?

Untuk sesiapa yang nak ke tanah suci. Kami dari LosraVelda ada hadiah buat awak semua!

Special Coupon untuk sesiapa yang nak beli baju LosraVelda untuk ke Umrah. 

Browse website ni untuk purchase:

Inspirasi.
Inspirasi.

Empowering Women

Close Menu